Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához: 8 tojás
» 24 dkg liszt
» 20 dkg porcukor átszitálva
» csipet
» 1 teáskanál sütőpor
» 5-6 dkg olvasztott, de nem meleg vaj
» A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor
» 4-5 evőkanál porcukor
» 3 dl tej
» 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
» 25-30 dkg vaj
» A ragasztáshoz: 1 tojásfehérje, villával összekeverve
» A bevonáshoz: kb.1 kg marcipán (magam készítettem
» interneten talált leírások alapján),
» de meg is lehet venni.
» ételfesték
» cukormáz, sárga festékkel megfestve (jó sűrű legyen)
» rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel, a szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.

Gáztepsiben vékony piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos oldattal, összerakom a lapokat a csokikrémmel, a tetejét nem kell krémezni. Rummal vagy rumos oldattal átkenem. Beteszem a hűtőbe, és legalább 2 órán át hagyom hűlni, hogy a torta jól megdermedjen és könnyebben lehessen faragni.

Ha kellőképpen kihűlt, éles késsel tojás alakúra formázom, megkenem krémmel vékonyan. Visszateszem a hűtőbe megint két órára. A megdermedt tortát vizes kézzel áthúzom, és beburkolom marcipánnal. Tetszés és főként ízlés szerint díszítem. A díszeket tojásfehérjével ragasztom a burkolathoz.
Megjegyzés / tipp:

Az ételfestéknél (legjobb a paszta állagú, de ha port veszel, csinálj belőle kevés vízzel vagy alkohollal jó sűrű pasztát, úgy gyúrd bele a marcipánba, és óvatos legyél vele, mert nagyon kevés kell belőle)
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 06:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzött csokikrémhez, cukorral összekeverem, szoba hőmérsékletű, kerek lapokat, hűtőbe megint, megdermedt tortát, díszeket tojásfehérjével, paszta állagú, tojásfehérjével, ételfestéknél, megkevergetem, összekeverve, tojásfehérje, ragasztáshoz, csokikrémmel, összekeverem, hőmérsékletű, megdermedjen, Visszateszem, piskótalapot, csokikrémhez, Gáztepsiben, étcsokoládé, marcipánnal, készítettem, kellőképpen, Félreteszem, burkolathoz, tortabevonó, marcipánba, átszitálva, bevonáshoz, beburkolom, habverővel, piskótához tojás, porcukor átszitálva, csipet, teáskanál sütőpor, olvasztott meleg, evőkanál porcukor, tortabevonó étcsokoládé, ételfesték,
Galuska
1 komment 5 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Kinder Tejszelet
0 komment 5 ember kedveli
Csípős káposztaleves
0 komment 2 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Darálthúsos bugaci leves
0 komment 10 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Marha, meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolis tészta
0 komment 6 ember kedveli
Pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
"Pelyhes " csirkeropogós !
0 komment 14 ember kedveli
Roston busa édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.